Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94o45s43e44f 72P80o87t92r

1. 3. 2023 19:48

Pane autore, v článku uvádíte : "Teda už na úrovni fyzikálnych procesov hmoty je v zárodku prítomná naša inteligencia, sloboda či slobodná vôľa."

Víte o tom, že to už tady bylo? A dokonce to globálně pozměnilo svět? Samozřejmě, že se jedná o Karla Marxe. Ten totiž vyšel z myšlenek Ch. Darwina o vývoji, ale podstatně je změnil. Darwin považoval evoluci za náhodu, a týká se jen života. Karel Marx, asi když se nudil a vydloubával si suché z nosu, tuto myšlenku rozšířil i na studenou, těžkou, neforemnou hmotu, a přisoudil to hmotě jako základní atribut (kromě rozprostaněnosti, hmotnosti...)

Přesně to jak říkáte "na úrovni fyzikálních procesů hmoty je v zárodku přítomná......" a tak podle Marxe se hmota vyvíjí k životu, k buňkám, k živočichům,, k člověku, k lidskému vědomí, ke komunistické straně a dělnické třídě až k dokonalému komunistovi.

Marxovo učení se rozhořelo jako plamen a zachvátilo svět. Zvítězilo, aby následně zkolabovalo ve světovém rekordu v rychlosti kolapsu civilizací, bylo odhozeno na smetiště dějin, a zůstalo po něm na 100 milionů mrtvých (slovy: stomilionů mrtvých)

0 0
možnosti
Foto

velmi zajímavá úvaha, že jsou jedinci obojího typu - kteří jsou organizováni svou podstatou - a pak jedinci - kteří svou podstatu - v určité omezené míře sami organizují

0 0
možnosti
Foto

V blogu se mnohokrát píše o inteligenci, ale autor po celou dobu neposkytuje informaci o tom, co přesně tou inteligencí má na mysli. Chybí definice. Ideálně s příklady. Takové příklady, aby na nich bylo vidět použití té definice pro konkrétní posouzení, zda konkrétní objekt, proces či jev je/není podle té definice inteligencí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS